18 december 2018
19:00

Referat: Ljungbyholms GOIF - Gantesbo IBK

Tisdagen bjöd på 2018 års sista match. Gantesbo begav sig till Ljungbyholm för att försöka avsluta vackert. Några frånvarande och vi kom till spel med 10 utespelare.

Första perioden började ganska lugnt och Gantesbo kontrollerade spelet. Men efter drygt 6 minuter tog Ljungbyholm ledningen efter ett långskott från egna planhalvan. Några minuter senare fick Gantesbo en bjudning in i matchen då Ljungbyholm drog på sig 2 utvisningar och spel 5 mot 3 i en minut. Trots uppradade chanser blev det inga mål. Istället utökade Ljungbyholm strax senare till 2-0. Med 2 minuter kvar av perioden hittade Oliver en finfin pass bakom mål till en fri Hult i slottet som klippte till direkt och Gantesbo hade kontakt. Dessvärre misslyckades ett bra frislagsläge i offensiv zon i slutsekunderna av perioden och Ljungbyholm kunde kontra in 3-1 med 10 sekunder kvar.

Känslan efter första perioden var att Gantesbo var det bättre laget och att ställningen skulle vända i period 2. Dessvärre blev det inte så och Ljungbyholm gjorde under 5 minuter, i mitten av perioden, 3, i stort sätt, identiska mål. Spelmässigt bjöd Gantesbo inte upp till match i denna perioden och Ljungbyholm var först på de flesta bollarna.

Underläge 6-1 inför sista akten. Smärre justeringar i kedjorna och Gantesbo tog över mycket av spelet, men kom sällan till skott. Strax innan halva perioden var spelad lyckades Ljungbyholm göra 7-1 på en kontring. Men Gantesbo reste sig snabbt då Jon minuten senare åkte slalom genom hela Ljungbyholms lag och lade en lös "passlobb" mot mål. Detta ställde keepern och ställningen var 7-2. Men närmre än så kom inte Gantesbo ikväll och Ljungbyholm kunde istället göra 8-2 innan hesa Fredrik ljöd.

Detta avslutade höstsäsongen samt gjorde att serien nu vänder. Vi inledde med 2 vinster, för att sedan följa upp det med 6 förluster. Nu blir målet att göra en bättre vårsäsong och bärga fler än 6 poäng.
Nästa match spelas hemma mot Sandbäckshult den 12 januari. Till dess, God Jul och ett Gott Nytt År!

Ljungbyholm - Gantesbo 8 - 2 (3-1, 3-0, 2-1)
Mål: Hult, Jon
Assister: Oliver, Wolf